EVO KAKO DA OTJERATE GOLUBOVE OD VAŠE KUĆE ZAUVIJEK: Samo ovo vam je potrebno

Ukoliko ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom za svagda.

1. Aluminijumska folija

Oni koji su probali trik sa aluminijumskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neče imati hrabrosti da joj priđu.

Takođe možete da se i poslužite i dodatnim trikovima poput ovih:

2. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vjetrom će odvratiti golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ovima ili vjetrenjačama.

3. Gel ili svjetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svjetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti.

4. Traka sa šiljcima

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povrijedi ptice. Umjesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sjede.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

(Najžena.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *