U trenutku dok prijeti III. svjetski rat, samo naivac može vjerovati u slučajnosti

Zapanjuje što nitko nije smatrao potrebnim u jeku najvećeg rata u Europi, barem pokušati utvrditi karakter letjelice. Prešutjeli su nam da hrvatski radari vide sve do Budimpešte

Je li tresak sovjetskog mlaznog drona usred Zagreba propust hrvatske protuzračne obrane? Apsolutno NE! Jer ne može zakazati nešto čega nemaš! A je li zakazao NATO? Apsolutno DA, jer dron je 50 minuta jurišao kroz tri države, a da baš nitko u paktu nije ni podignuo obrve. Valjda su svi računali na to da će završiti “ne u mojem dvorištu”. Naravno nije propust u tome što neidentificirani leteći objekt nije bez pitanja srušen prije no što se utvrdi ima li pilota u avionu, odnosno prijete li nam mali crveni zavojevači iz Rusije ili mali zeleni osvajači iz druge galaksije. Ono što zapanjuje je da nitko nije smatrao potrebnim u jeku najvećeg rata u Europi , barem pokušati utvrditi karakter letjelice.

Pa tako ni hrvatska strana, koja nam je mudro prešutjela da hrvatski radari ne trebaju vizu za zaviriti u Mađarsku, te da vide sve do Budimpešte. Dakle, mnogo više od tih 7 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *