Evo šta je pronađeno u apartmanu prijatelja nestalog Mateja Periša

U kombiju i apartmanu mladića iz Splita, čiji prijatelj Matej Periš je nestao 31. decembra, pronađeni su opijati, odnosno spid.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je javnosti objavio još detalja slučaja nestalog Splićanina, koji se odnose na informacije i ispitivanje Periševih prijatelja.

Mnogi kriminolozi, kao i javnost su dio krivice prebacivali na prijatelje Mateja Periša zbog toga što njegov nestanak nisu prijavili odmah, sumnjajući da je razlog korištenje nedozvoljenih sredstava. Što se detaljnim ispitivanjem ispostavilo kao tačno.

Mijailović je naveo da su mladići po dolasku u Beograd i tokom putovanja pili alkohol i koristili opijate, od kojih je najopasniji bio spid, a tragovi ove droge pronađeni su u apartmanu u kojem su odsjeli, kao i u automobilu kojim su se dovezli.

Mladići policiji nisu htjeli reći ništa o opijatima, navodno zbog toga što poznaju i vole njegovog oca, koji nije znao da mu se sin drogira.

Potraga za Perišem traje već sedmi dan. Mladić je 31. decembra oko 2 sata ujutru izašao iz kluba, nadzorne kamere su ga snimile kako trči beogradskim ulicama, a otprilike kod rijeke mu se gubi svaki trag. Prognoze stručnjaka nisu pozitivne, a policijske agencije u Srbiji pored istrage, provode i opsežnu potragu u rijeci.

(Klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *