Životna priča o tome kako se žene spremaju za spavanje

Jedne večeri, roditelji su gledali televiziju. Mama je rekla: Kasno je. Tako sam umorna, bolje da idem na spavanje.

Mama je ustala i otišla u kuhinju. Oprala je tacnu za voće i stavila je na mjesto. Zamijesila je uštipke za doručak, pokrila činiju i stavila je u frižider.

Pogledala je kutiju za šećer i dopunila, jer ga je bilo malo, drugu dopunila kafom. Izvadila je iz zamrzivača meso i premjestila ga u frižider, da se otopi za ručak. Da bi postavila sto za doručak, morala je da prvo da ga raspremi. Stavila je bežični telefon na punjač, uključila bojler.

Izvadila je stvari iz mašine, raširila veš i opet je napunila. Ispraznila je kantu za smeće. Okačila je vlažni peškir na bateriju, da se osuši do jutra. Ispeglala je jednu košulju i prišila otpalo dugme. Zalila cvijeće. Protegla se zijevajući i krenula u spavaću sobu. Prolazeći pored stola mog malog brata, zaustavila se.

Napisala je pismo učiteljici, prebrojala i ostavila novac za izlet s razredom. Sagnula se, podigla knjigu koja je pala pod stolicu i stavila je na sto. Izvadila je svesku iz torbe, provjerila domaći zadatak i vratila je u torbu. Za trenutak se zamislila, pa napisala spisak za prodavnicu.

A onda otišla i umila se, očistila lice losionom 3 u 1, oprala zube. Namazala je noćnu i hidratantnu kremu. Pogledala je nokte i malo ih isturpijala.

Na pitanje oca: Zar nisi krenula na spavanje? – odgovorila je: Da, da, idem!

Promijenila je vodu u vazi, provjerila sve prozore i vrata, ugasila svjetlo u predsoblju.

Ušla je u sobu mog brata – on je već spavao – i ugasila kompjuter, okačila majicu, pokupila prljave čarape i ubacila u korpu, ugasila svjetlo.

Došla je kod mene i rekla: Lezi da spavaš, možeš to i sutra završiti.

Konačno je otišla je u spavaću sobu, uključila budilnik i spremila odjeću za sutra. I dodala još tri stvari na spisak hitnih obaveza. Poželjela je sama sebi laku noć, zatvorila oči i počela da mašta o ostvarenju svojih želja.

Baš u tom trenutku, moj otac je ustao s kauča, ugasio televizor i sam za sebe rekao: Pa, idem i ja na spavanje.

I otišao da spava.

Ne vidite ništa čudno u ovoj priči?

Zašto se kaže da žene statistički žive duže od muškaraca?

Zato što su žene drugačije sazdane i mi ne možemo umrijeti dok ne završimo sve planirano!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *