VJEŽBE KOJE ISPRAVLJAJU STARAČKU GRBU NA VRATU I LEĐIMA: Tehnika ruskog doktora Bubnovskog kojoj nema ravne

Staračka grba” ili zadebljanje na vratu i gornjem dijelu leđa dešava se u srednjem i starijem dobu kada se masno tkrivo taloži i tako stvara “grbu”

Dugotrajno sedenje, pogrbljen položaj, težak način života uzročnici su stvaranja grbe na vratu tokom srednjeg i starijeg doba. Kada mišići leđa, ruku i vrata počinju da slabe, u ovom dijelu kičme stvara se masno tkivo koje podsjeća na grbu

Doktor Sergej Bubnovski, ruski doktor nauka, osmislio je niz vježbi za ispravljanje “udovičke” ili “staračke grbe.”

U video ispod, doktor Bubnovski pokazuje vježbu koju možete raditi kod kuće, a koja će ukloniti staračku grbu i to bez operacije:

Kao prvo, da biste izbegli staračku grbu, morate imati dobre mišiće ramena i jake zglobove. Po pravilu grba se stvara jer se ovaj dio tijela slabije vežba.

Ako redovno vježbate gornji dio tijela, riješićete se ove udovičke grbe.

Trening snage poboljšava ukupan protok krvi, mikrocirkulaciju i ishranu svih tkiva i organa. Nakon svakog vježbanja, obavezna je masaža koja će “razbiti” dodatno ovu grbu i uništiti masnu kapsulu koja se tu formira.

Da bi se vježbanjem uklonila staračka pogrbljenost, neophodno je 3 do 6 mjeseci interzivnog vježbanja.

Znači: strpljenje, strpljenje i strpljenje.

Naravno, preporuka je da vodite računa o uravnoteženoj ishrani. Unosite proteine i ugljene hidrate (u obliku povrća, žitarica i voža) i pijte velike količine vode.

Žene su naročito sklone staračkom grbljenju, a ono se dešava već nakon 35. godine.

Pored vežbanja leđa, ramena i ruku, delotvorna je masaža vrata. I što pre žene počnu da masiraju ovaj deo tela, manje su šanse da dobiju udovičku grbu.

Svaka žena može sama sebe da masira tako što će na prste da stavi malo ulja (kokosovo, maslinovo ili ulje za masažu) i masirati potiljak i vrat 5 minuta.

Kako pravilno izvesti samomasažu vrata i ramena?

Nagnite glavu blago ka naprijed, a ruke stavite na ramena. Dlanoviam kružite spiralnim pokretima, lagano pritiskajući i masirajući zadnji deo vrata, hvatajući područje 7. vratnog pršljena.

Pokreti neka vam budu glatki i u smeru kazaljke na satu. Trajanje samomasaže je prizvoljno, sve zavisi od toga koliko strpljenja i snage imate.

Ako masirate ovaj deo nekoliko puta dnevno, rezultati će brže doći: primetićete da je nakon nedelju dana grba postala mekša, a nakon nekog vremena će potpuno nestati.

Sjetite se da ste samo vi u stanju da promijenite svoju figuru na bolje. Ne traćite vrijeme i vježbajte, idite na masaže i radite sve ono što će vam pomoći da budete zdraviji i da se osjećate bolje.

Šta još možete da uradite kako biste se riješili ove grbe?

Doktor preporučuje da sebi redovno omogućite tople kupke od sode bikarbone. Razblažite 200 grama sode bikarbone u litar vode sobne temperature, pa taj rastvor dodajte u kupku. Ovakva kupka je odlična i za izbacivanje toksina iz organizma, ali i za mršavljenje.

Takođe prije masaže stavite tople obloge na grbu kako biste je pripremili za masažu.

Doktor Bubnovski savjetuje da svaka žena radi jednostavne vježbe vrata: vrtite glavu lijevo-desno, gore-dole i u krug.

Znači za uklanjanje udovičke grbe sa leđa radite sledeće:

1. Vježbajte

2. Masirajte leđa i ramena

3. Kupajte se u toploj kupki

4. Stavljajte tople obloge na vrat i leđa

5. Povedite računa o ishrani.

(Stil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *