NIJE MOGLA VJEROVATI: Dijabetes je nestao, a BUBREZI njenog muža potpuno izliječeni sa ovim

Čajot je biljka koja se kao povrće često koristi za pripremanje ukusnih jela u našoj kuhinji i takođe je poznata kao meksički krastavac.

Mnogi ljudi ga konzumiraju, međutim, pošto nema dobar ukus, mnogi odlučuju da ga ne jedu jer ne vole da jedu nešto bezukusno, a ono što ne znaju je da je ovo povrće odlično za zdravlje.

Verovatno znate da mnoge stvari koje nam nudi priroda imaju lekovita svojstva za nas, i čajot nije izuzetak jer takođe ima veoma blagotvorna svojstva za naše zdravlje.

Ovo povrće može pomoći u izlečenju mnogih bolesti i pored toga je odlično ukoliko planirate gubitak težine. Ukoliko želite da saznate više o ovom povrću, nastavite da čitate ovaj post koji smo pripremili za vas.

Koristi čajota za vaš organizam:

Ovo povrće, iako se više koristi u kulinarstvu, ima neverovatna svojstva koja možemo iskoristiti ako ga konzumiramo. Čajot ima moć da regeneriše naše ćelije jer je bogat antioksidantima.

Ako ne znate kako da ga pripremite na pravi način da biste iskoristili njegove osobine koje poboljšavaju naše zdravlje, evo nekih recepata koji će biti odlični ako želite da lečite dijabetes.

Čajot i sok od ananasa

Pravljenje sokova na bazi ovih sastojaka pomoći će vam da regulišete nivo šećera u krvi, takođe će vam pomoći da poboljšate probleme koji dolaze sa dijabetesom bilo koje vrste.

Priprema:

Kuvajte čajot sve dok ne popusti i izvadite pulpu i pustite da se ohladi a zatim ga stavite u blender sa nekoliko kriški ananasa dok ne dobijete glatku smesu. Uzmite ohlađen sok. Popite pola čaše na prazan želudac.

Ovaj recept takođe služi za dijabetes:

Uzmite pulpu od čajota i razvodnite je sa 1 šoljom kafe i konzumirajte je dnevno.

Sok od čajota i limuna

Uzmite pulpu od 3 čajota, sok od 1 limuna i 2 oljuštene kruške, i obradite u blenderu ili u sokovniku i čuvajte u tegli.

Uzimajte ovaj sok svaki dan ujutro mesec dana.

Treba da znati da se takođe može koristiti i za kozmetičke tretmane zahvaljujući amino kiselinama i kolagenu koji pomaže regeneraciju kože.

Maska od čajota za kožu

Uzmite1 čajot i podelite ga na 2 polovine. Istrljajte obe polovine, jednu o drugu dok ne dobijete neku vrstu paste, dodajte maslinovo ulje i mešajte sve dok se sve ne ujedini.

Nanesite uveče i isperite sutradan, uklonite je sapunom i vodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *