SAD IMA 23 GODINE I PJEVAČ JE, OVAKO IZGLEDA SESTRIĆ TOŠETA PROESKOG: Lijep i zgodan, kažu da je TOŠETOVA KOPIJA

Sa odlaskom čuvenog makedonskog slavuja Tošeta Proeskog mnogi se ne mire ni danas, 14 godina nakon njegovog prerane i tragične smrti. U trenutku stravične saobraćajne nesreće u kojoj je izgubio život imao je samo 26 godina, a neutešna porodica tada je pretrpila nenadoknadiv gubitak koji je ostavio veliku prazninu u njihovim životima.

Bol za bliskim članom svoje porodice ne krije ni Tošetov nećak Kristijan Risteski, koji je krenuo stopama svog ujaka i uplovio u muzičke vode.

Toše je i sam uvidio talenat u svom nećaku, te je pred smrt snimio duet sa ovim talentovanim dječakom, a njihova zajednička pjesma “My Little One” našla se na Tošetovom posthumnom albumu na engleskom jeziku “The Hardest Thing”.

Kristijan danas ima 23 godine i veliki je zaljubljenik u muziku. Studirao je na Fakultetu za audiovizualne umetnosti u Skoplju, a prvi korak ka na muzičkoj sceni u Makedoniji napravio je kada je na koncertu posvećenom sjećanju na Tošeta 2018. godine predstavio numeru “We are blood” (“Mi smo krv”).

https://www.instagram.com/p/B1TbraABdjd/

Kristijan je tada otkrio kako je nastala numera koju je posvetio svom tragično nastradalom ujaku.

– Bio sam u Londonu, u studiju Endija Rajta, koji je radio aranžmane i “mastering” za pesme sa posthumnog albuma mog ujaka. Endi je dobio ideju da snimim jednu pjesmu. Dugo sam razmišljao i pristao sam. Odlučio sam da pevam o svom ujaku. Tekst pjesme se sam izrodio iz naših dugih razgovora o Tošetu, pa zato i nosi toliko simboličan naziv – “Mi smo krv” – otkrio je Kristijan u razgovoru za medije 2018. godine.

Talentovani mladić u međuvremenu je stasao i postao pravi zavodnik i miljenik mladih djevojaka, koje ne prestaju da ga obasipaju komplimentima na društvenim mrežama.

A koliko mu nedostaje ujak, koji mu je bio najveći uzor, Kristijan često pokazuje objavljivanjem starih zajedničkih i emotivnih fotografija.

https://www.instagram.com/p/CQa-W6QLLWO/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *