“KAD SAM SE KUĆI VRATILA IZ PORODILIŠTA, ZATEKLA SAM KAKO SE MOJA SVEKRVA

Kada sam se kući vratila iz porodilišta, zatekla sam kako se moja svekrva useljava nama u stan, i još su joj donijeli madrac u bebinu sobu, jer je mislila kako će beba odmah početi spavati u njenoj sobi. Odlučila sam već ranije da će beba da spava pored mene u kinderbetu, ali je moj muž smislio ideju da beba spava sa svekrvom u sobi, i kada zaplače da mi ga donese u spavaću kako bih ga nadojila.

Tako sam izdržala sedmicu dana njenog nepotrebnog pomaganja koje je bilo takvo da je i moje ručkove dodatno solila, stavljala začine.
Pospremila je i sklonila igračke koje sam kupila za bebu jer ona smatra kako su preopasne za jednu bebu, kako se njima može ozlijediti. Kada su mi roditelji došli u stan vidjeti bebu, već nakon pola sata svekrva im je rekla da trebaju ići kući jer ona treba da kupa dijete. Spremila sam moje i bebine stvari i zajedno sa svojim roditeljima otišla kod njih kući, i ne namjeravam da se vratim u stan dok moj muž svekrvu ne preseli u njenu kuću, i u stanu ne ostane niti jedna njena stvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *