ZAVET ĆUTNJE MATEJEVIH PRIJATELJA Pogled u svet šestorke iz “Gotika”: Put u Beograd su POMNO PLANIRALI

Gde je Matej Periš? Njegov slomljeni otac, majka, sestre, rodbina i prijatelji moraju dobiti odgovor na ovo za njih najvažnije pitanje, bez obzira na to donosi li on sretan ili tragičan kraj potrage kojoj teče deseti dan. Tad će u drugi plan da padnu sva ostala pitanja, koja su ključna u ovom trenutku: zašto je Matej izašao iz kluba “Magacin” (“Gotik”) i trčao beogradskim ulicama, kako to da se nikome nije javio i, konačno, zašto prijatelji nisu reagovali i ranije prijavili njegov nestanak i tako možda ubrzali potragu?

Kako piše zagrebački “Jutarnji list”, Matejev otac je u kontaktu medijima praktično non-stop. S druge strane, nijedan od šestorice mladića nije dao nijednu izjavu za medije, kao da među njima vlada svojevrsni zavet ćutnje. Sada je to manje bitno, ali nameće se logičnom potreba da u tom prvom danu nestanka na noge, osim policije, dignu i javnost i s njom podele sva svoja saznanja oko nestanka. Vreme je, podsetimo, najveći neprijatelj žrtvama i tragačima u slučajevima nestanka, te je gotovo po pravilu – ključni faktor. Ti detalji, međutim, još su nejasni.

Mladići iz Splita krenuli su u četvrtak 30. decembra u jutarnjim satima u dva privatna automobila, a jedan je bio “audi A4” Mateja Periša. Stali su u Zagrebu, gdje su ostavili svoje automobile, i u ranim popodnevnim satima nastavili putovanje iznajmljenim kombijem. U Beograd su stigli nešto pre 18 sati.

Smestili su se u rezervisane apartmane na Dorćolu, navodno čak četiri, osvežili se i krenuli u prvi večernji izlazak. Put na doček Nove godine bio je planiran pre više meseci. Vodili su računa da im sve bude nadohvat ruke, pa tako i lokacije za izlazak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *